به گزارش قدس خراسان، علیرضا علاقهمند اظهار کرد: عمده ترین دلیل کمبود ذخایر خونی در پایگاه انتقال خون تربت حیدریه، کاهش مراجعه داوطلبان انتقال خون و در مقابل تقاضاهای روزافزون به خون بویژه برای بیماریهای خاص مانند تالاسمی است.
رئیس پایگاه انتقال خون تربتحیدریه اضافه کرد: به عنوان مثال حوزه عملیاتی پایگاه انتقال تربت حیدریه با ارائه خدمات به ۵۰ بیمار تالاسمی بعد از مشهد بیشترین تعداد این بیماران را در استان خراسان رضوی زیر پوشش دارد.
وی گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۶۵ نفر برای اهدای خون به پایگاه تربت حیدریه مراجعه داشتند که از این تعداد فقط ۳۵ نفر موفق به اهدا شده اند و این حجم کم نمی تواند پاسخگوی نیازهای روزافزون بیماران و مصدومان باشد.
علاقه مندسقف نگهداری ذخیره خون را ۳۵ روز اعلام کرد و گفت: بیماران سرطانی نیازمند پلاکت هستند که نگهداری آن برای سه روز مقدور است همچنین برای مبتلایان به تالاسمی نیاز به خون فریز شده داریم و اساسا فعالیت مستمر و پیوسته چرخه خونگیری، نیازی ضروری و حیاتی است.
رئیس پایگاه انتقال خون تربتحیدریه کمبود نیروی متخصص را دیگر چالش این مرکز عنوان کرد و افزود: شهرستانهای رشتخوار و خواف فاقد پایگاه انتقال خون هستند لذا مجبوریم با اعزام نیرو به بیمارستانهای این ۲ شهرستان نسبت به جذب و جمعآوری خونهای اهدایی اقدام کنیم.
وی ادامه داد: با آغاز ماه مبارک رمضان مراجعه برای اهدای خون کاهش پیدا کرده است اما نیاز به فراوردههای خونی همواره روند افزایشی دارد، لذا از مردم نیکاندیش در همه گروههای خونی تقاضا داریم همه روزه بین ساعت ۸ تا ۱۲.۳۰ با مراجعه به پایگاه انتقال خون تربتحیدریه، مرکز خونگیری کاشمر و مراکز درمانی سایر شهرهای مجاور بیماران نیازمند را دریابند.
علاقمند بیان کرد: پایگاه انتقال خون تربتحیدریه به بیمارستانهای نهم دی، امام حسین (ع) و رازی تربتحیدریه، بیمارستانهای شهید مدرس و حضرت ابوالفضل کاشمر، بیمارستان حضرت زهرا (س) رشتخوار و بیمارستان ۲۲ بهمن خواف در شرایط عادی و به سایر مراکز درمانی خراسان رضوی در شرایط بحرانی خدمات ارایه می دهد.
نظر شما